Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2009

"Mademoiselle Zhivago"

Το project "Mademoiselle Zhivago" θα αποτελείται από 11 video clips για κάθε τραγούδι του επερχόμενου δίσκου της Lara.

Σκηνοθέτης του μεγαλεπίβολου αυτού σχεδίου είναι ο Ουκρανός Alan Badoev και η Lara αναμένεται να φτάσει σε Ουκρανικό έδαφος στις 2 Νοεμβρίου προκειμένου να ξεκινήσει τα γυρίσματα,τα οποία θα διαρκέσουν περίπου 20 μέρες.Πριν αναχωρήσει για τη Γαλλία και τη συνέχεια των συναυλιών της θα δώσει μία συνέντευξη τύπου μαζί με τον Alan Badoev και τον Igor Krutoy,συνθέτη 4(τουλάχιστον) τραγουδιών του επόμενου album της.

Οι ιστορίες των clips πραγματεύονται την Αγάπη και το Θάνατο και πραγματοποιούνται σε παρελθόν,παρόν και μέλλον.Γνωστές έγιναν οι 10 ιστορίες του project:

*1. Η αρχή

Το πρώτο μέρος λαμβάνει χώρα στο άμεσο μέλλον.Η Γή έχει καταληφθεί από έναν εξωγήινο,ονόματι "Μυαλό" που την καταστρέφει.Το κύριο θέμα της ιστορίας είναι η μοίρα ενός στρατιώτη που έχασε την αγαπημένη του σε αυτήν την καταστροφή.Ωστόσο,καταφέρνει να κεντρίσει το ενδιαφέρον του Μυαλού με ένα αίσθημα που εκείνο δεν καταλαβαίνει...την Αγάπη.Μεταμορφώνεται σε γυναίκα και σώζει τον πλανήτη.
Αυτή η ιστορία είναι το κλειδί όλου του φιλμ καθώς εδώ αντιπροσωπεύονται όλες οι γυναίκες,τα πεπρωμένα των οποίων θα γίνουν οι ιστορίες για τα υπόλοιπα κομμάτια-clips του φιλμ.Τα πεπρωμένα τους είναι τελείως διαφορετικά,αλλά όλα ενώνονται από την Αγάπη.

*2. Η ίδια Καρένινα ( Άννα Καρένινα - Λέων Τολστόι)

Μια διαφορετική ματιά στη ζωή της Άννα Καρένινα - μιας γυναίκας που δε μπορούσε να ζήσει χωρίς αγάπη.
Φυλακισμένη στην απλή ζωή της καθημερινότητας,η γυναίκα ξαφνικά συναντά τον Vronsky,τον άντρα που της έσωσε τη ζωή κατά της διάρκεια μιας βόλτας με άλογο.Η αγάπη που τους κατακλύζει καταστρέφεται στη συνέχεια από το ζηλότυπο σύζυγό της.Η Καρένινα τον προκαλεί σε μια ιδιαίτερη μονομαχία και χάνεται στον έρωτα επιστρέφοντας ξανά στη ζωή.

*3. Νανούρισμα

Πρέπει να δώσεις τη ζωή σου για την ελευθερία. Ακόμη και για μια τόσο μικρή ελευθερία,όπως είναι οι μνήμες μιας αλλοτινής ευτυχίας.
Είναι μια βασανιστική ιστορία σχετικά με το αμετάβλητο ένστικτο της γυναίκας - τη μητρότητα και τη φιλοδοξία για ελευθερία.

*4. Ευθραυστότητα

Η ηρωΐδα αυτής της σύντομης ιστορίας είναι μια γυναίκα που πρόκειται να γεννήσει ένα παιδί.Απομένει πολύ λίγος χρόνος πριν από τον τοκετό αλλά ο πόλεμος είναι παντού γύρω.Οι άνθρωποι προτιμούν το θάνατο από μια νέα ζωή.Η ηρωΐδα παρουσιάζει απίστευτη δύναμη και υπερπηδά όλα τα εμπόδια για να φθάσει στο νοσοκομείο και να γεννήσει το μωρό της.

*5. Η μορφίνη ή πόσο κοστίζει η αγάπη;

Ο ήρωας αυτής της σύντομης ιστορίας κορεσμένος από όλες τις δυνατότητες του πραγματικού κόσμου χάνεται στον κόσμο των ονείρων του. Στον απατηλό αυτό κόσμο συναντά μια γυναίκα, η οποία τον εμπνέει με πάθος. Εντούτοις, πρέπει να πληρώσει κάτι στο Μεταφορέα για να φθάσει σε εκείνη. Αλλά τι θα κάνει την ανταλλαγή ισοδύναμη;Ποια είναι η τιμή της αγάπης;

*6. Χειμερινή ανθοδέσμη

Χειμώνας στην κατειλημμένη Γαλλία.Κρύο,καταστροφή,πείνα και ταπείνωση.Εντούτοις, η αγάπη μπορεί ξαφνικά να αλλάξει τον κόσμο ακόμη και στις πιo φοβερές δοκιμασίες.Η αγάπη της γαλλίδας και του νεαρού στρατιώτη μετασχηματίζουν το χειμωνιάτικο Παρίσι σε μια ηλιόλουστη ανοιξιάτικη πόλη.Αλλά ο Θάνατος ακολουθεί πάντα την Αγάπη…

*7. Μαμά (ή μητέρα)

Αυτή η σύντομη ιστορία αναφέρεται επίσης σε ένα θέμα του θανάτου και τη συνέχιση της ζωής.Οι έγκυες "μάρτυροι" αρπάζονται ως όμηροι.Τη στιγμή που οι ειδικές δυνάμεις ορμούν στην αίθουσα ένα μωρό έρχεται στον κόσμο,αλλά η μητέρα του πεθαίνει.Τότε ένας από τους ομήρους(μια γυναίκα),παίρνει το μωρό στα χέρια της…

*8. Tokami(Ρεύματα)

Το πάθος και η δίψα ενός σώματος. Μια κραυγή και ένας κτύπος καρδιών. Όλα συγχωνεύονται μαζί σε αυτήν την σύντομη ιστορία που μας μιλά για ένα μυστικό και αναίσχυντο συναίσθημα της επιθυμίας δύο ανθρώπων. Η ηρωΐδα δεν γνωρίζει κανένα όριο, φτάνει ως το τέλος και μετασχηματίζει τη σαρκική επιθυμία σε ένα γοητευτικό θέαμα του αισθησιακού κόσμου.

**Σε αυτό το clip θα συμμετέχει και η ομάδα flamenco "Compañía Suite Espanola"

*9. Οικογενειακό πορτρέτο

Όλες οι δυστυχισμένες οικογένειες είναι δυστυχισμένες για διαφορετικό λόγο.Στη φαινομενικά ήρεμη και ευτυχισμένη οικογένεια φοβερά πράγματα συμβαίνουν: η γυναίκα πέφτει θύμα του οικογενειακού τρόμου.
Θα έχει αρκετή δύναμη για να διακόψει αυτόν τον φαύλο κύκλο;

*10. Πρόσφυγες

Αυτή η σύντομη ιστορία σκιαγραφεί τον παράξενο κόσμο του μέλλοντος που καταδικάζεται σε εξάλειψη.Κορίτσια δεν γεννιούνται σε αυτόν τον κόσμο πια, υπάρχουν μόνο άνδρες. Η ειρήνη βασιλεύει στη γη επειδή δεν υπάρχει κανένας λόγος για έναν πόλεμο χωρίς γυναίκες.Αλλά είναι ο κόσμος ενός τεράστιου νεκροταφείου.Οι άντρες έχουν μάθει να κυοφορούν τα παιδιά οι ίδιοι όμως κάθε γέννηση είναι συνυφασμένη με το θάνατο.
Και τότε,στην προσδοκία μιας ακόμα γενιάς,κάτι πάει στραβά.Η ελπίδα τους φαίνεται να εξατμίζεται αλλά ένα θαύμα δίνει την ελπίδα σε αυτούς και σε όλο το κόσμο.

Εν αναμονη περισσότερων πληροφοριών...Ακούγεται εξαιρετικά ενδιαφέρον!

Εδώ μπορείται να δείτε δύο από τα τραγούδια του album σε live εκτέλεση από τις συναυλίες της Lara στη Μόσχα τον Ιούνιο.

Lou(το τραγούδι που φέρει το όνομα της κόρης της):



Demain n'existe pas:



Εδώ μια άλλη live εκτέλεση του Demain n'existe pas με full συνοδεία,από την εμφάνιση της Lara στο New Wave 2009,στην Λετονία.




**Πληροφορίες από το επίσημο blog του project**

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου